Annak érdekében, hogy Önnek a legjobb élményt nyújtsuk "sütiket" használunk honlapunkon. Az oldal használatával Ön beleegyezik a "sütik" használatába.

Bemutatkozás

Az EFOP-3.6.1-16-2016-00011 számú projekthez kapcsolódóan a tudástranszfer szervezet folyamat- és szervezeti rendszerének fejlesztése, ezzel is hozzájárulni kívánunk a teljesítmény centrikus tudástranszfer folyamat rendszerének kialakításában. Elő kívánjuk segíteni avállalkozóiságot támogató Miskolci Egyetem specifikus kezdő vállalkozásokat, vagy akár csak ötleteket támogató mentori rendszer kiépítését, az Open-Lab szolgáltató központ feltételeinek kialakításában való közreműködést. Az ME stratégiai partnereivel való együttműködési megállapodások megkötésének előkészítését, bonyolítását. Valamint az úgynevezett önszerveződő K+F+I tudásközösségek tevékenységének támogatását.
A Miskolci Egyetem S3-as fókuszterületekkel összehangolt kutatási profiljához és stratégiai kutatási irányaihoz kapcsolódó kezdő, start-up vállalkozások létrejöttét és működését támogató rendszer kialakítása, és bevezető működtetésének biztosítása kiemelt feladatunk.  Együttműködési konstrukciókat dolgozunk ki, és egyeztetünk a kezdő vállalkozásokat támogatni tudó befektetési alapokkal, továbbá finanszírozási háttérintézményekkel. A vállalati tárgyalásaink során feltárjuk és közvetítünk konkrét olyan ipari partnerektől érkező feladatokat, amelyeket a K+F tudásközösségek minta jelleggel meg tudnak oldani. Törekszünk biztosítani azt a szolgáltatási hátteret, amellyel segíteni és támogatni lehet a start-up, spin-offjellegű vállalkozások létrejöttét, és a növekedési pályára állítását.
2018 november végén a visszajelzések alapján sikeresen lebonyolítottuka BNL inkubátorházzal és a Bay Zoltán Intézettel, valamint az INPUT Programmal közösen szervezettszakmai konferenciát és ötletversenyt „START ME UP” néven. A Miskolci Egyetem és a partnereink célja, hogy hagyományt teremtve rendezzünk minden évben egy olyan rendezvénysorozatot, ami évről évre megszólítja azokat a miskolci egyetemistákat, egyetemi oktatókat, illetve fiatal szakembereket, diákokat, városlakókat, akik innovatívan gondolkodnak, nyitottak, vállalkozó szelleműek, és szeretik a kihívásokat - illeszkedve és jól kiegészítve a Kreatív Műhely rendezvénysorozatunkat. 
A Start ME Up rendezvény beigazolta a várakozásainkat és jelentős volt a résztvevői, a szakmai, az ipari partnerek, valamint a befektetői érdeklődés is. Olyan neves előadókat sikerült meghívnunk, mint Gerendai Károly, Vinnai Balázs, valamint Dorcsinec József.
A csapatok 14 millió forintos befektetésért, és egyéb rangos díjakért versenyeztek.
Különböző szakmai fórumok mellett tovább folytattuk az ipari és egyéb külső partnereinkkel lezajlott együttműködési lehetőségeket kereső tárgyalásainkat is. Legutóbb tárgyaltunk a S.E.G. Automotive, a GSA Group, a Szász Nemesacél, a GS-PIPE Kft. vezetőivel.
Folytattuk az Üzleti reggeli rendezvénysorozatunkat is, az informatikai kutatások vállalati alkalmazásának lehetőségeiről.

A nagy sikerre való tekintettel 2019 novemberében újra megrendezzük a Start ME Up ötletversenyt, ezúttal a startup csapatok kerülnek előtérbe és lehetőséget biztosítunk számukra, hogy a pitch technikájukat csiszolva egy lépéssel közelebb kerülhessenek céljak eléréséhez.

 

Partnereink