Annak érdekében, hogy Önnek a legjobb élményt nyújtsuk "sütiket" használunk honlapunkon. Az oldal használatával Ön beleegyezik a "sütik" használatába.

Kreatív tér

A kutatási tevékenységek esetében kiemelt jelentősége van a hallgatók által biztosított emberi erőforrások és kreativitás megfelelő hasznosításának. Az előző a kutatói utánpótlások esetében, a második pedig a vállalkozói területre történő belépés kapcsán bír fontossággal. A Miskolci Egyetem vezetése a rendelkezésre álló épület infrastruktúra átalakításával modern, fiatalos, hallgatóbarát központot alakított ki, amely a Start-ME-Up program részként bázisa a kreatív szellemi műhelyeknek, és ötletgenerálásnak.

Lebonyolításra került több rendezvény is, úgynevezett Kreatív Műhely események, melyek közül az elsők 2017. első felében kerültek lebonyolításra a Miskolci Egyetem KIP központjában, majd fokozatosan átkerültek stílszerűen az ún. Kreatív tér elnevezésű helyszínre.

Az események témája elsősorban a vállalkozói szemléletet törekszik népszerűsíteni oly módon, hogy már sikeres, a Miskolci Egyetemhez is kötődő, vagy éppen itt végzett szakembereket kér fel arra, hogy érdekes előadások keretében megosszák a hallgatósággal az ilyen irányú tapasztalataikat. Az oktatás és a szakemberkiválasztás területei mellett a Gamification rejtelmeibe is bepillantást nyújtott; a manipuláció és motiváció játékalgoritmusok segítségével.

A „Kreativitástól az innovációig” sok minden téma volt már - széleskörű előadásokból betekintést kaphattak az érdeklődők az ötlet megszületésétől, kikísérletezésén át az iparjogvédelem, az induló vállalkozási nehézségek, a startup tőkebevonási problémákon keresztül egészen a sikeres exitig!

Az ilyen jellegű példaértékű és közvetlen bemutatkozó beszélgetéseket fontosnak tartjuk és szeretnénk a jövőben is megszervezni ezeket.

Partnereink